Adéu

Tot i que fa quasi un any que vaig escriure el següent text, no ha sigut fins avui que m’he decidit a publicar-lo. Aquest és un relat molt especial per a mi, molt íntim, i compartir-lo amb els lectors és una manera d’alliberar-me d’una mena de dolor molt comú i al mateix temps molt concret, una buidor que em rebrega el pit de tant en tant, que ve sense avisar i que em pren l’ànima en una dècima de segon. Espere que us agrade:

El cel no t’esperava tan prompte. T’acomiadares sense paraules ni somriures buits, la gata blanca sobre les cames i les ulleres esvarant pel nas. En silenci, tranquil, esperant sentir l’alè de la foscor sobre el clatell. I ella, fent el dinar, també en silenci. Vas marxar sense plors, ningú ho imaginava. I vas romandre allí, assegut a taula, amb la ràdio encesa. Vas romandre allí la resta de les nostres vides, cada dia un poc més buides, amb la teua veu ressonant dins dels nostres caps i la teua imatge gravada en les nostres retines.

La gata va baixar de la teua falda, va sortir per la porta oberta per on la brisa suau de l’estiu passava sense vergonya i omplia l’habitació amb una olor fresca i dolça. Tu, amb els ulls tancats, ja no lamentaves. Però el món tampoc lamentava. Cap fulla va caure de l’arbre, cap núvol va ennegrir el cel i cap crit de ràbia va tallar el silenci del vespre d’agost. Tot va continuar com abans, amarat d’aquella llum amable i educada que tu ja no senties.

El Sol, sentint-se culpable, et va fer un últim homenatge que sota terra no recordaries. Acariciant la teua pell amb un amor sense límits, va dir-te adéu, i tu seguires dormint sense respondre, callat i tranquil, com sempre vas ser. En silenci ja per sempre, te’n vas anar sent un vell pobre. Les butxaques buides igual que les pupil·les, sense miracles ni assumpcions. L’última imatge d’una vida admirada i una mort no anunciada.

Text i fotografia: Andrea Sànchez

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s